streda 7. februára 2018

Ako sme na Pľuščenka (ne)šli

Ahojte 😊 Nedávno sme si ukázali niečo z BA a teraz sa pre zmenu presunieme na stredné Slovensko. Koncom októbra som začula v práci v rádiu, že opäť bude predstavenie Pán ľadu so svetoznámym geniálnym ruským krasokoručuliarom Jevgeninom Pľuščenkom, tentokrát v samotnej Banskej Bystrici (po prvýkrát). Nelenila som a volám mojej najúžasnejšej maminke na svete, že hádaj, aký darček som pre teba vymyslela na Vianoce. Hm...čo takto Pán ľadu...o mesiac, hm??? Priznám sa, že cena vstupeniek na Ticket portály mi síce jemnučko spravila skrz cez rozpočet, lebo ja som samozrejme tie vstupenky potrebovala rovno dve, ale si hovorím, že Vianoce sú raz do roka a hádam nebudem šetriť na vlastnej mamke.
Vstupenky som teda zakúpila, vybavili sme si odvoz z BB, lebo k nám na Motyčky chodí posledný autobus o siedmej večer, tak to by sme si asi predstavenie dvakrát moc neužili a hybaj ho vo štvrtok domov. Veľmi som sa tešila aj na nové nákupné stredisko, ktoré je priamo na autobusovej stanici, keďže som vedela, že je v ňom nový Dráčik.

V Nitre bolo rovnako upršané počasie ako v Bratislave.

Shopping centrum na rýchlo z busu, inak sa moc nedalo. V BB bolo krásne slnečno

Nový Dráčik Banská Bystrica

Čo sa týka zberateľských Barbie mali takú tú dráčikovskú klasiku, ktorá tiež už pomaly mizne, však po tých rokoch bodaj by aj nie.




Tento setík ma neskutočne prekvapil, dokonca aj cena 20€ sa mi zdala super pri cenách dnešných oblečení, ktoré sa približujú 10€ mi tu prišlo toho na 20€ naozaj dosť, jediná slabosť bola tá farba.

Kariérne oblečenie - tenistka a učiteľka

Za krabicami Potomkov som našla aj Holiday 2015, ale nechcelo sa mi kvôli nej prekladať krabice, tak len takto:

Nákupné stredisko je dosť zaujímavé. Priamo budova nákupného strediska je dosť malá a potom treba vyjsť von a je tam ešte nákupná pasáž, v ktorej je aj Dráčik. Ani neviem, či som takýto koncept nákupného strediska niekde videla, myslím, že nie.

Nástupištia novej stanice

Chvíľočku mi trvalo, kým som sa na novej stanici zorientovala, že ďalšie nástupištia sú až za rohom a sú označené žltými stĺpmi.

Leninov park, ktorý poznáte z nedávneho článku.

V tejto budove bola kedysi poliklinika, kde mi chceli vybrať krčné mandle, nakoniec sa rozhodla doktorka inak a mám ich dodnes.

Obloha bola krásna, jasná a bolo vidieť stopy po preletoch lietadiel


Staré Hory...fotené cez okno autobusu, preto tá kvalita



Motyčky. Bolo tak nádherne, že som nedokázala odolať spraviť pár záberov. Keď som prišla domov, mamina ešte nebola doma, ale prišla za chvíľu. Kecali sme pri káve v kuchyni, keď hovorí, že sa ide vyzuť, že ju bolia nohy, v tej chvíli som si uvedomila, že ani ja som sa ešte nevyzula, tak som sa vyzula v kuchyni a topánky som tam nechala s tým, že ich o chvíľu odložím...osudová chyba...o chvíľu mi zdesne doniesla jednu topánku roztrhnutú s tým, že ju uchmatla havkáčom...no čo už...moja chyba, pomyslela som si...keď som večer volala s partnerom, tak bol z toho veľmi nahnevaný, ale na šťastie táto zima bola mierna a po príchode do BA bolo pár dní fakt leto a nakoniec mi nové zimné topánky kúpil ako predčasný darček k Vianociam, ale o tom zase niekedy inokedy.





V piatok ráno mamina išla do práce, ja som dopoludnia upratovala a keďže Šedík je zvyknutý spať na mojej posteli, dala som mu tam jeho deku a nechala som otvorené dvere, aby sa vedel v prípade, že už nebude chcieť spať, dostať von. Atos zatiaľ spal v kuchyni a podobne, už ani neviem, asi som umývala spodnú kúpeľňu a išla som potom hore, keď som otvorila dvere na spálni a po celej izbe boli na kúsky potrhnané papieriky a eurobal. Bolo mi jasné, že Atík si chcel "prečítať" naše vstupenky. Na chvíľu som sa vytočila, ale povedala som si, že to opäť raz bola moja chyba, že viem, že šteniatko je v dome a mám si na veci dávať väčší pozor. Priznám sa úprimne, že od kedy nežijem s maminou, nie som zvyknutá všetko pred niekým schovávať. Povedala som si, že nevadí, že aj tak budeme mať v meste vyše hodiny času, tak si tie lístky dám v meste vytlačiť. To som ešte nevedela, čo príde...Asi o hodinu na to mi prišiel e-mail, že predstavenie sa z technických príčin ruší a že náhradné bude o 3 mesiace. Mala som slzy na krajíčku. Aj keď som vedela, že to nie je moja chyba, brala som to ako osobné zlyhanie. Vtedy som ešte netušila ani to, že nebudem na Vianoce doma...

Keďže predstavenie bolo zrušené, nakoniec som sa rozhodla, že pôjdem naspäť do BA ešte v sobotu. Roztrhanú topánku som nejako zašnurovala tak, aby sa mi nerozpadla a nebolo to pod nohavicou ani moc vidieť. Ako viete z príbehu o Corine, mamina mi pri tomto výlete dala 100€ na Vianoce od babičky. Preto, keď mi do odchodu autobusu zostávala viac ako polhodina išla som opäť aj do obchodov. Z môjho facebooku viete, že som si do zbierky "Dánoviek" dokúpila titul Korene zla, ktorý som takmer celý v buse aj dočítala. Tiež som išla ešte do Dráčika a premýšľala som, či nezachránim ten FF setík, ale úprimne nemala som ho ako so sebou zobrať, asi to jediné ho zachránilo.


Pôvodná autobusová stanica v Bratislave


Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára

Z obchodnej

Ahojte priatelia 💖 Nemám veľmi teraz čo vám predstaviť, lebo nejako nemám čas fotiť, hoci mám toho kopu, čo by som vám nafotiť chcela/mala....