štvrtok 4. decembra 2014

Vianočný škriatok - nápad

Nakoľko sa v poslednom čase skutočne nedá fotiť aj preto, lebo sa tie Vianoce nezadržateľne blížia aj preto, lebo niektorí ste darčeky na Vianoce už odo mňa dostali, by som Vám chcela ozrejmiť, ako to celé vzniklo. Možno sa na to sami pýtate, možno nie...

Priznám sa, že od roku 1996 Vianoce nijako extra nemusím. Nakoľko sa svojím vekom netajím, tak viete, že som mala desať. Na Ježiška som už neverila a spolu s mojim bratom sme hľadali darčeky. Dnes si vyčítam, že som mu povedala, že darčeky v skutočnosti kupujú rodičia, ale skôr-či neskôr by sa to aj tak dozvedel. Mali sme taký zvyk, že sme si na list Ježiškovi mohli napísať 3 veci. Na mojom "wish liste", hoci v tej dobe som vedela asi po anglicky iba coca-cola, boli tieto tri vecičky: Lego Hrad (taký dosť veľký, ktorý sme spolu s bráškom aj dostali), vlasové štúdio pre Barbie (áno, aj to som dostala a minulý rok opäť) a potom tam bola spinkacia Shelly (tú ako viete som nikdy nedostala, ale jej čas raz príde). Každý deň som chodila pozerať pod posteľ, čo nám naši kúpili. Samozrejme mamina to rýchlo zistila a veľmi sa nahnevala. Dodnes si pamätám jej slová: "Tento rok žiadny Ježiško nebude, Ježiška ste už mali pod posteľou!". Priznám sa, že hoci som už nebola úplne malá, veľmi som sa bála, že sa jej slová naplnia. Opak bol pravdou. Na moje veľké sklamanie, spinkaciu Shelly som si pod stromčekom nenašla, hoci z celého zoznamu som najviac túžila po nej. Možno rodičia mali vlastnú logiku a stavili na väčšie darčeky, možno nie...kto vie, či by si to po 18tich rokoch vôbec pamätali, ale ako zvyknú hovoriť moji kolegovci: Nika a čo si vlastne chcela povedať?

Takže, čo som vlastne chcela povedať: Dlho som po tejto skúsenosti už akosi nevedela tešiť z Vianoc. Jednak som bola čoraz staršia, jednak naše rodinné vzťahy asi čoraz viac chladli. Dnes to už neviem posúdiť, ale zrejme to tak bolo a jednak sa rodičia (nemám im to za zlé) s mojou prichádzajúcou pubertou čoraz menej triafali do môjho vkusu s darčekmi.
Jednak moja mamina je/bola prehnaný perfekcionalista a všetko potrebovala mať dokonalé na Vianoce (poriadok, 10 druhov koláčikov a podobne), takže Vianoce boli pre zvyšok rodiny zvyčajne pomerne veľký stres, ktorý neraz vyvrcholil poriadnou hádkou a tak som postupne na Vianoce zanevrela a prestala som ich mať úplne rada. Zlom nastal v roku 2011, keď som spoznala Vikyna, ktorý Vianoce miluje. Priznám sa, že s našich prvých Vianoc som mala stres (ja ich neznášam, on miluje - to bude), ale boli to jedny z najkrajších mojich Vianoc. Boli plné pohody (oslavovali sme v teplákoch Smějící se) a presne také, aké som si ich predstavovala.
Vtedy som však aj videla skutočnú radosť z darčekov. Moja mamina aj s bráchom sú introverti a ja extrovert, tak si asi viete predstaviť, že ja čakám, že budú pod stromčekom skákať od radosti a oni sa (dúfam) tešia vo svojom vnútri.

No ale už hádam konečne k tomu, čo skutočne chcem, lebo sa Vám tu už úplne duševne odhalím, ale ako rapuje Mike Spriti: Všetko spolu hrá Usmívající se Vtedy som mala skutočnú radosť z obdarúvania a tá ma akosi neopustila dodnes.
Tento rok bol skutočne náročný a ja dúfam, že tie zvyšné dni tohto roku už dáko prežijem Smějící se. Moja virtuálna rodina, ktorú tvoríte, však stála vždy pri mne a mne už niekedy v júni prvýkrát napadlo sa POĎAKOVAŤ a práve Vianoce mi prišli ako skvelá príležitosť. Asi v júli som ešte narazila v kalendári, ktorý sme tu mali na byte z roku 2012 na príslovie: Kto chce dostať, musí dať...Keď som si to prečítala, mala som zrazu v hlave niečo ako osvietenie: Áno, presne to je ono! A potom ako zázrak mi prichádzali na um a do cesty samé skvelé darčeky pre Vás, moja virtuálna rodina.
Chcem Vám vlastne tými maličkosťami povedať jedno veľké a úprimné ĎAKUJEM. Dúfam, že som sa ako tak trafila/trafím do vkusu. Niektorí ste už moje darčeky dostali a niektorí aj odbalili, niektorí ich dostatne dúfam ešte do Vianoc a niektorí žiaľ až po Vianociach (lebo moja logistika je niekedy nedokonalá, tak sa ospravedlňujem).

Tak dúfam, že som Vás neunudila k smrti Smějící se Všetkým Vám želám krásne prežitie adventu a neskôr príde aj želanie prežitia krásnych vianočných sviatkov Nevinný
Prekrásny deň, priatelia!

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára

Z obchodnej

Ahojte priatelia 💖 Nemám veľmi teraz čo vám predstaviť, lebo nejako nemám čas fotiť, hoci mám toho kopu, čo by som vám nafotiť chcela/mala....