sobota 18. októbra 2014

Návrat do detstva

Už dlhšie mám obrázky na tento článok, ale myslím, že dnes je ten správny deň na návrat do detstva. BTW: volal mi strýko (asi nesprávne tak označujeme mamkinho brata) a vraví mi: koľko to máš? 25? A ja z fleku: No dovoľ! 18! :-D lebo tak sa cítim a nedávno som o tom videla úžasné video. No schválne, koľko rokov má tento pán?

ale ako povie moja kolegyňka, Nikuš, back to the topic Usmívající se

V detstve sme mali s bráchom kopu hračiek, najviac som milovala penové bábätko. Volala som ju Zuzka, mala klipkacie oči, gumené končatiny a hlavičku. Keď pôjdem do BB, zdokumnetujem Vám ju na prá fotkách Usmívající se

Klasikou sú Cčka, hoci na ne nemám dobré spomienky. Môj brácho mal ako veľmi malý zápal hrtanna. Veľmi nepekná choroba a začal sa dusiť. Moja mamina ma obviňovala, že som mu dovolila hrať sa s Cčkami, hoci mi to zakázala a že nejaké prehltol. Neobla to pravda, no napriek dobrým 23 rokom sa mi to vrylo do pamäti. Dnes som už veľká a viem, že mala nehorázny strach, ktorý sa ja neviem predstaviť. Asi by som sa zbláznila, keby sa mi dieťa začne dusiť a modrať, hlavne, keď nemám manžela-vodiča akurát doma.

A takto nejako vyzerala moja Zuzka. Predajca uvádza, že sa v nezmenej podobe vyrába už 25 rokov táto bábika a ešte dnes sa dá kúpiť. Cez leto som bola u svojej kolegyne a tá má toto bábätko ešte stále. Jej sa volá Filipko a viem, že aj moja spolužiačka Peťka mala Filipka :-)

A presne v takomto kočíku, len mal inak modrú farbu, spávala Zuzka. Mala som ich až do nástupu na strednú. Ja viem, no čo už, milovala som a dodnes milujem hračky.

Ako malá som túto bábiku neskutočne chcela, prišla mi a aj dnes mi príde dokonalá

S mojim detstvom, respektíve rannou pubertou sa spájajú aj tieto dve nádherné psie duše, ktoré nás v posledných rokoch opustili a stále mi je za nim smutno.

Wendy....náš prvý psík...od malička chorá, napriek tomu s nami bola skoro 10 rokov....najúžasnejšia lady...vďaka nej sa na našej ulici vyskytli ďalšie 3 ďalšie zlaťáky...no žiaden nemal toľko taktu a flegmatickosti v sebe ako táto navždy slečna :-* Ľúbim ťa miláčik, chýbaš mi.

Majky bol úžasná osobnosť, proste Pán Pes, vedel sa durdiť aj smiať, umrel pred dvomi rokmi po ťažkom zápase s rakovinou. Ľúbim ťa <3


Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára

Z obchodnej

Ahojte priatelia 💖 Nemám veľmi teraz čo vám predstaviť, lebo nejako nemám čas fotiť, hoci mám toho kopu, čo by som vám nafotiť chcela/mala....