nedeľa 1. decembra 2019

1. adventný deň: Protirečenie/paradoxy

Ahojte priatelia 😊 Nastal prvý adventný deň a zároveň prvá adventná nedeľa a s tým aj prvý deň môjho prvého kalendára. Ako som už spomínala tento kalendár chcem poňať veľmi egoisticky a vlastne bude o mne. Každý deň bude téma, ktorá sa so mnou spája a možno niečo, čo ste o mne ešte nevedeli. Vždy sa budem snažiť vysvetliť, prečo som to zvolila a trochu to opísať.
Prvá téma je teda "Protirečenie/paradoxy"... Som plná paradoxov a protirečení. Určite to zistíte v mojich ďalších článkoch. Vzniká to väčšinou z toho, že človek má rôzne nálady a podobne a veľa vecí ho ovplyvňuje a tým mení názor, napr. chcela som dať do tohto kalenádra iba vianočné pesničky. Asi pred 5 minútami som sa rozhodla, že dnes to bude nevianočná pesnička. Prečo? Vysvetlím pri odkaze na ňu.

Včera som po dlhšom čase pri vyberaní vianočných pesničiek narazila na túto pesničku. Zuzku Smatanovú mám vo všeobecnosti veľmi rada a hoci teraz denne v práci počúvam jej pesničku Bergen tak 10x, vybrala som túto. Prečo? Už včera som sa pohrávala s myšlienkou, že by som ju sem mala dať, lebo si myslím, že adventný čas je aj o odpúšťaní, či už blízkym, alebo samým sebe. Je to podľa mňa ten najvhodnejší čas byť k sebe samým čo najmilší a hoci konzumná spoločnosť nám vytvára stres, že nemáme a nebudeme mať dokonalé Vianoce. Priatelia, odpustime si a odpusťme aj našim blízkym.
Včera sa mi stala ešte taká príhoda. Môj bývalý kolega zo Senca sa nedávno presťahoval z bytu do pekného novšieho domčeku a stále nás volal, aby sme k nemu prišli. Včera sme mu zavolali, či je doma a či môžme konečne prísť na tú dlho odkladanú kávu. A že áno, že má síce rodičov na návšteve, ale že nech len dôjdeme. Asi o pol hodinku volal, že kde sme, že ide ešte niečo dokúpiť a môže nás zobrať autom. Boli sme ešte doma. Takže po nás prišiel, išli sme ešte zobrať niečo na jeho starý byt a do obchodu.
Niečo sa u nich popilo a paradoxne, hoci môj drahý je východniar, ktorý majú mať alkohol v krvi, nevie veľmi piť a keď mieša, čo sa stalo aj včera, tak sa pripil. Nejako som to postrehla až pri odchode, keď na mňa takmer o polnoci naliehal, aby sme šli peši, čo by bola taká cca hodinová prechádzka v 3 stupňoch, čo som odmietla a išli sme nakoniec taxíkom. Veľmi som sa preto rozčúlila a večer pri umývaní zubov si hovorím: Nikuš, a čo také príšerné sa stalo? Tak sa vyspí, bude ho bolieť hlava, nedeľa bude na nič a potom mi začala hrať táto pesnička. A ja si hovorím, aj o tomto sú Vianoce:
Stvárnenie paradoxu možno nie je dokonalé, ale vybrala som to takto. Ako modelka je moja veľmi obľúbená Keith Haring Barbie a je bábika si teda obliekla letné šaty, ale k nim paradoxne zimnú obuv a dokonca pánsku tenisku.

Počas fotenia som sa rozhodla, že jedna modelka bude zobrazovať tri dni. Každý deň má svoj vlastný oufit, čo mi robilo neskutočné problémy, lebo asi viete ako "milujem" prezliekať bábiky. Ono, o samotné prezliekanie ani nejde, len ja mám všetky šatočky v takej veľkej krabici a keď chcem niečo nájsť, musím to celé vyhádzať a potom to tam samozrejme opäť dať. Keďže som používala ešte aj Basics doplnkové saty, bolo to po celej posteli.
Keith má letné šaty od niektorej základnej Barbie z predošlých rokov, zimnú tenisku má z vianočného kalendára asi 2017. Ešte som nedokázala zistiť, ktorý bol minulý rok a ktorý v roku 2018, pánska teniska pochádza z pánskeho Basics doplnkového setu.



Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára

Z obchodnej

Ahojte priatelia 💖 Nemám veľmi teraz čo vám predstaviť, lebo nejako nemám čas fotiť, hoci mám toho kopu, čo by som vám nafotiť chcela/mala....